Voorlezen begint met Erwaseens

Voorlezen begint met Erwaseens

Daarom begonnen wij een tijdschrift met verhalen!

Een goed verhaal neemt je mee en laat je niet meer los. Dat weet jij, dat weten wij. Lezen is gewoon hartstikke leuk. Maar veel kinderen lezen niet graag (denken ze!). En dat is balen, want lezen is niet alleen leuk, maar ook belangrijk. Kinderen die met plezier lezen, gaan vanzelf beter lezen, schrijven en spellen. Ze leren ook nog eens een berg nieuwe woorden. Allemaal voordelen van lezen. Het valt of staat dus allemaal met leesplezier. En laat dat nu net de reden zijn dat we een tijdschrift met verhalen zijn begonnen: ervoor zorgen dat kinderen meer plezier in lezen krijgen!

Voorlezen is voor ons het mooiste moment van de dag #MMVDD

ERWASEENS-tijdschrift-met-verhalen​Er zijn tientallen, nee, honderden boeken met korte verhalen voor kinderen. Maar er is geen enkel tijdschrift met verhalen. En dat is gek, want een tijdschrift leest juist superfijn. Het weegt minder dan een boek en er staat ook minder tekst in. De kleurrijke illustraties maken een tijdschrift extra aantrekkelijk. Ideaal om uit voor te lezen, dus. Dat is de reden dat we dit tijdschrift naar Nederland hebben gehaald.

 

Nederlands tijdschrift met verhalen

In Groot-Brittannië is dit blad al jaren een van de succesvolste kindertijdschriften. Geen wonder! Ook wij waren op slag verliefd op de mooie verhalen en vrolijke illustraties. We wisten meteen: hier gaan Nederlandse kinderen ook heel veel (lees)plezier aan beleven!

Voorleestijdschrift-ERWASEENS-voorlezen-scholenRikky is kinderboekenredacteur van beroep. Zij probeert kinderen op allerlei manieren aan het lezen te krijgen, bijvoorbeeld via leesprojecten op scholen. Rikky is van mening dat als je echt plezier in lezen hebt, het vanzelf goed komt met zaken als AVI-niveau en leessnelheid. Het voorlezen van kinderen vormt daarbij een belangrijke eerste stap.

Andere blog berichten

Succesverhaal: graphic novels

Succesverhaal: graphic novels

Succesverhaal: graphic novels - beeldromans met diepgang“Lieverd, het is nu echt tijd om te slapen,” zeg ik tegen mijn 8-jarige zoon (foto). “Nog heel even. Het is zo spannend,” zegt mijn zoon. Hij leest het derde boek in de Norrsken (Noorderlicht) serie van Malin...

Wij willen lezen voor kinderen leuker maken, jij ook?

Onze gratis leestips gaan jou daarbij helpen.

Meld je hier aan.

 

Ruim 8.000 vaders en moeders gingen je al voor!

Bedankt voor je aanmelding. Je ontvangt binnenkort de eerste leestips.