Voorlezen begint met Erwaseens

Voorlezen begint met Erwaseens

Deze verhalen zijn ideaal voor groep 6

In verhalentijdschrift ERWASEENS staan veel verschillende verhalen, zo ook voor groep 6. Leerlingen in groep 6 zijn 9 tot 10 jaar. Op deze leeftijd krijgen kinderen steeds meer interesse in social media en online games op hun eigen mobieltje. Boeken en tijdschriften worden langzaam maar zeker minder interessant. Zonder begeleiding lezen die kids alleen nog maar op hun telefoon. Daarom is het het zo belangrijk om zelfs op deze leeftijd nog te blijven voorlezen.

Kinderen in groep 6 zijn nog steeds heel nieuwsgierig naar de wereld om hen heen. Ze lezen graag over andere landen en culturen.

Natuurlijk zijn de verhalen in ERWASEENS erg leuk voor ALLE kinderen. Maar qua niveau zijn de volgende verhalen zeer geschikt voor leerlingen van  9 of 10 jaar. Om zelf te lezen, of om (aan elkaar of aan jou) voor te lezen!

01 – De rattenvanger van Hamelen

Een mysterieuze muzikant moet het stadje Hamelen bevrijden van een vervelende rattenplaag.

02 – Mijn moeder is een zeehond

Een schotse legende over zeehonden die in mensen kunnen veranderen.

Eind groep 6:

01 – De strijd van de vogels en de beesten

Ontdek waarom vleermuizen alleen ‘s nachts verschijnen.

01 – Rama en Sita

Maak kennis met twee beroemde goden uit de mythologie van de hindoes.

02 – De klimboom

Gedicht. We gaan op avontuur in een appelboom!

In tijdschrift 3 – Anansi de spin

De inhalige Anansi krijgt wat hij verdient als Schildpad hem uitnodigt om te komen eten.

In tijdschrift 3 – Het gouden bord

Eerlijk duurt het langst. Daar komt een hebberige koopman ook achter.

In ERWASEENS staan verhalen voor jongens EN meisjes. De kracht zit ‘m in de variatie: in het tijdschrift staat een sprookje, gedicht, fabel, mythe en een verhaal uit een andere cultuur. Om voor te lezen, samen te lezen of zelf te lezen.

Andere blog berichten

Lekkere leesplekken

Lekkere leesplekken

Waar lees jij het liefst?Als je deze  blogs de afgelopen twee jaar een beetje hebt gevolgd, weet je inmiddels het wie, wat, wanneer, waarom en hoe van het voorlezen. We hebben het uitgebreid gehad over de voorlezers en de jonge luisteraars/lezers (wie) in de context...

Reeksen om lekker te lezen

Reeksen om lekker te lezen

Reeksen om lekker te lezen!“Wanneer komt Ninja Kid 7 uit?” vraagt mijn zoon op hetzelfde moment dat hij Ninja Kid 6 dichtslaat. “Dat weet ik niet,” antwoord ik, “Dat zoek ik zo wel even op.* Maar deel 6 was in elk geval het laatste deel bij de bieb.” “Dan ga ik verder...