Voorlezen begint met Erwaseens

Voorlezen begint met Erwaseens

Slaap kindje, slaap!

Verhaaltjes voor het slapen gaan zijn de ideale manier om de dag af te sluiten. Je kind(eren) voorlezen is bovendien het mooiste moment van de dag! Oké, je hebt er misschien niet altijd zin in, maar toch is dit het beste moment om voor te lezen. Even een rustmomentje aan het einde van de dag, voor jullie allebei!

 

Goede slaapverhaaltjes zijn…

  • in 5 minuten uit te lezen
  • lekker kort, zodat je er nog eentje kunt voorlezen
  • spannend, grappig of allebei
  • …en zeker niet slaapverwekkend! 🙂

 

 

Verhaaltjes van 1 minuut? Neigh…

Heel eerlijk? Een verhaaltje van 1 minuut is niks aan. De hoofdpersonen worden niet uitgediept, er gebeurt net niks en voordat je in het verhaal zit, is het alweer uit. Dit geldt overigens niet voor gedichten (zie hieronder).

 

Korte verhalen

Het voordeel van korte verhalen is ook meteen het nadeel. De kans is zeer groot dat je nog een verhaaltje moet voorlezen, en nog een en nog een. Maar hoe erg is dat? Hoe langer je voorleest, hoe langer je kunt genieten van jullie momentje samen!

 

Spannende verhalen

Een spannend verhaal heb je zo uit, want jullie willen natuurlijk weten hoe het afloopt! Maak je geen zorgen dat het misschien te spannend is, zo vlak voor bedtijd. Kinderen houden van een beetje griezelen. Een verhaal mag ook best wel een beetje eng zijn, tenzij je kind natuurlijk bang is voor bijvoorbeeld pieten, onweer of iets anders dat in het verhaal voorkomt. In dat geval kun je beter een ander slaapverhaaltje voorlezen.

In verhalentijdschrift ERWASEENS staan verhalen die ideaal zijn om voor te lezen voor het slapen gaan. Niet te lang, niet te spannend. Te leuk om op het nachtkastje te laten liggen, dus reken er maar op dat het niet bij één verhaaltje blijft!

De leukste verhaaltjes voor het slapen gaan vind je in Erwaseens, zoals:

01 – Team Groot en Klein

Het heeft zo zijn voordelen om het grootste of kleinste kind van de klas te zijn…

01 – Assepoester geeft een feestje

Assepoester en Sprookjesprins geven een bijzonder feest met een wolkje magie.

02 – Het circus

Het circus is in de stad en dat vieren we met dit vrolijke rijmpje.

02 – Het aapje en de krokodil

In deze fabel is het aapje de gulzige krokodil te slim af.

In ERWASEENS staan verhalen voor jongens EN meisjes. De kracht zit ‘m in de variatie: in het tijdschrift staat een sprookje, gedicht, fabel, mythe en een verhaal uit een andere cultuur. Om voor te lezen, samen te lezen of zelf te lezen.

Andere blog berichten

Succesverhaal: graphic novels

Succesverhaal: graphic novels

Succesverhaal: graphic novels - beeldromans met diepgang“Lieverd, het is nu echt tijd om te slapen,” zeg ik tegen mijn 8-jarige zoon (foto). “Nog heel even. Het is zo spannend,” zegt mijn zoon. Hij leest het derde boek in de Norrsken (Noorderlicht) serie van Malin...

Wij willen lezen voor kinderen leuker maken, jij ook?

Onze gratis leestips gaan jou daarbij helpen.

Meld je hier aan.

 

Ruim 8.000 vaders en moeders gingen je al voor!

Bedankt voor je aanmelding. Je ontvangt binnenkort de eerste leestips.