Het grootste verhalentijdschrift voor kinderen

Het grootste verhalentijdschrift voor kinderen

De Nationale Voorleesdagen zijn weer begonnen! Lees je mee?

leesplezier-tijdschrift-er-was-eens

De Nationale Voorleesdagen 2021 zijn gestart! Prinses Laurentien gaf het startsein bij de NPO, in het tv-programma Zin in Zappelin. Ze las voor uit het prentenboekboek Coco kan het!

Prentenboek van het jaar

Elk jaar kiezen bibliotheekmedewerkers hun favoriete voorleesboek: Het Prentenboek van het Jaar. Uit alle prentenboeken die vorig jaar zijn verschenen, wordt een top 10 samengesteld. Hierbij wordt gelet op de illustraties: zijn ze aantrekkelijk? Zijn ze duidelijk? Sluiten ze goed aan bij het verhaal? Nodigen ze uit om erover te praten? Natuurlijk is het verhaal zelf ook van belang. Het moet natuurlijk prettig zijn om voor te lezen. Ook moet het allerlei ‘haakjes’ bieden zodat je met je kind of kleinkind nog even kunt napraten over het verhaal. Dat napraten over een prentenboek is hartstikke leuk en gezellig, maar vooral ook heel nuttig. Peuters en kleuters vergroten op die manier hun woordenschat en passen nieuw geleerde woordjes direct toe in een zin.

Coco kan het!

prentenboek-van-het-jaar-2021Het Prentenboek van het Jaar 2021 is geschreven en geïllustreerd door Loes Riphagen. Zij is zeker geen onbekende in kinderboekenland! Loes heeft al vele prentenboeken getekend en voorzien van mooie verhalen. Ook heeft ze boeken van andere auteurs geïllustreerd. Bijvoorbeeld voor meervoudig Griffel-winnaar Bette Westera en kinderboekenschrijver Jozua Douglas, die het Kinderboekenweekgeschenk van 2017 mocht schrijven.

Haar nieuwste prentenboek, Coco kan het!, heeft een grote prijs gewonnen in New York. En nu is het dus het Prentenboek van het Jaar 2021!

Het verhaal gaat over babyvogel Coco die niet durft uit te vliegen. Haar moeder helpt haar een vleugeltje, want alle kleine vogels moeten nu eenmaal het nest verlaten…

Voorlezen is voor alle leeftijden

In de Prentenboeken top 10 staan alleen boeken voor peuters en kleuters. Dat komt omdat de Nationale Voorleesdagen alleen voor die leeftijdsgroep bedoeld zijn… wat natuurlijk onzin is! Voorlezen is voor alle leeftijden. Het is een misverstand dat alleen kinderen moeten worden voorgelezen die zelf nog niet kunnen lezen. Sterker nog, het is juist superbelangrijk om kinderen voor te lezen die dat ook heel goed zelf kunnen. Ons advies is dan ook: blijf voorlezen zo lang jullie er allebei nog van genieten!

ERWASEENS is een laagdrempelig tijdschrift vol verhalen. Om voor te lezen, samen te lezen en zelf te lezen. Er staat voor ieder kind wel een leuk verhaal in!

Andere blog berichten

Verhalen voor groep 6

Verhalen voor groep 6

Deze verhalen zijn ideaal voor groep 6 In verhalentijdschrift ERWASEENS staan veel verschillende verhalen, zo ook voor groep 6. Leerlingen in groep 6 zijn 9 tot 10  jaar. Op deze leeftijd krijgen kinderen steeds meer interesse in social media en online games op hun...

Boek van de maand februari

Boek van de maand februari

Boek van de maand (in tijdschrift 02) Elke maand kiest de redactie van ERWASEENS een nieuw boek van de maand. Dat kan een prentenboek zijn, of een voorleesboek. Doe mee met onze prijsvraag om kans te maken op een van deze mooie boeken!JanuariWat een winterslaap!...

Verhalen voor groep 5

Verhalen voor groep 5

Deze verhalen zijn ideaal voor groep 5 In verhalentijdschrift ERWASEENS staan veel verschillende verhalen, zo ook voor groep 5. Leerlingen in groep 5 zijn 8 tot 9 jaar. Op deze leeftijd kunnen kinderen al aardig lezen. Toch is het ontzettend belangrijk om juist deze...