Voorlezen begint met Erwaseens

Voorlezen begint met Erwaseens

Gedrukt op FSC-papier

Ons tijdschrift is gedrukt op FSC-papier. Dat vinden we belangrijk en daar zijn we trots op!

Het FSC-keurmerk in ERWASEENS geeft aan dat het papier voor minimaal 50% afkomstig is uit een duurzaam beheerd bos en voor de rest uit gerecycled materiaal.

In Nederland is bijna de helft van de bossen FSC-gecertificeerd. Deze bossen voldoen aan hoge eisen om dit keurmerk te mogen dragen. Zo moeten er altijd meer bomen worden geplant dan dat er worden gekapt en moet het bos de kans krijgen om te herstellen. Ook moet er rekening worden gehouden met planten en dieren die in dat bos leven. Alleen als een bos voldoet aan alle eisen, krijgt het een FSC-label.

Ook papier dat gemaakt is van hout dat uit deze bossen afkomstig is, mag het keurmerk dragen. Dat papier komt dus uit een duurzaam bos en is zelf ook een milieuvriendelijke grondstof omdat het te recyclen is.

Door te kiezen voor FSC-papier, dragen we met ERWASEENS een steentje bij aan het behoud van bossen én een beter milieu. Zodat onze kinderen niet alleen kunnen blijven genieten van de mooie verhalen in ons tijdschrift, maar ook van de natuur om ons heen.

Kijk voor meer informatie op fsc.nl

Voorleestijdschrift-ERWASEENS-voorlezen-scholenRikky is kinderboekenredacteur van beroep. Zij probeert kinderen op allerlei manieren aan het lezen te krijgen, bijvoorbeeld via leesprojecten op scholen. Rikky is van mening dat als je echt plezier in lezen hebt, het vanzelf goed komt met zaken als AVI-niveau en leessnelheid. Het voorlezen van kinderen vormt daarbij een belangrijke eerste stap.

Andere blog berichten

Succesverhaal: graphic novels

Succesverhaal: graphic novels

Succesverhaal: graphic novels - beeldromans met diepgang“Lieverd, het is nu echt tijd om te slapen,” zeg ik tegen mijn 8-jarige zoon (foto). “Nog heel even. Het is zo spannend,” zegt mijn zoon. Hij leest het derde boek in de Norrsken (Noorderlicht) serie van Malin...

Wij willen lezen voor kinderen leuker maken, jij ook?

Onze gratis leestips gaan jou daarbij helpen.

Meld je hier aan.

 

Ruim 8.000 vaders en moeders gingen je al voor!

Bedankt voor je aanmelding. Je ontvangt binnenkort de eerste leestips.