Voorlezen begint met Erwaseens

Voorlezen begint met Erwaseens

Gedrukt op FSC-papier

Ons tijdschrift is gedrukt op FSC-papier. Dat vinden we belangrijk en daar zijn we trots op!

Het FSC-keurmerk in ERWASEENS geeft aan dat het papier voor minimaal 50% afkomstig is uit een duurzaam beheerd bos en voor de rest uit gerecycled materiaal.

In Nederland is bijna de helft van de bossen FSC-gecertificeerd. Deze bossen voldoen aan hoge eisen om dit keurmerk te mogen dragen. Zo moeten er altijd meer bomen worden geplant dan dat er worden gekapt en moet het bos de kans krijgen om te herstellen. Ook moet er rekening worden gehouden met planten en dieren die in dat bos leven. Alleen als een bos voldoet aan alle eisen, krijgt het een FSC-label.

Ook papier dat gemaakt is van hout dat uit deze bossen afkomstig is, mag het keurmerk dragen. Dat papier komt dus uit een duurzaam bos en is zelf ook een milieuvriendelijke grondstof omdat het te recyclen is.

Door te kiezen voor FSC-papier, dragen we met ERWASEENS een steentje bij aan het behoud van bossen én een beter milieu. Zodat onze kinderen niet alleen kunnen blijven genieten van de mooie verhalen in ons tijdschrift, maar ook van de natuur om ons heen.

Kijk voor meer informatie op fsc.nl

Voorleestijdschrift-ERWASEENS-voorlezen-scholenRikky is kinderboekenredacteur van beroep. Zij probeert kinderen op allerlei manieren aan het lezen te krijgen, bijvoorbeeld via leesprojecten op scholen. Rikky is van mening dat als je echt plezier in lezen hebt, het vanzelf goed komt met zaken als AVI-niveau en leessnelheid. Het voorlezen van kinderen vormt daarbij een belangrijke eerste stap.

Andere blog berichten

Lekkere leesplekken

Lekkere leesplekken

Waar lees jij het liefst?Als je deze  blogs de afgelopen twee jaar een beetje hebt gevolgd, weet je inmiddels het wie, wat, wanneer, waarom en hoe van het voorlezen. We hebben het uitgebreid gehad over de voorlezers en de jonge luisteraars/lezers (wie) in de context...

Reeksen om lekker te lezen

Reeksen om lekker te lezen

Reeksen om lekker te lezen!“Wanneer komt Ninja Kid 7 uit?” vraagt mijn zoon op hetzelfde moment dat hij Ninja Kid 6 dichtslaat. “Dat weet ik niet,” antwoord ik, “Dat zoek ik zo wel even op.* Maar deel 6 was in elk geval het laatste deel bij de bieb.” “Dan ga ik verder...