Voorlezen begint met Erwaseens

Voorlezen begint met Erwaseens

Er was eens… een tijdschrift met voorleesverhalen!

leesplezier-tijdschrift-er-was-eens

Er was eens… dat is de eerste zin van menig sprookje. Het is ook de naam van ons gloednieuwe tijdschrift! Er was eens, maar dan aan elkaar. ERWASEENS, dus. Oftewel: sprookjes in tijdschriftvorm!

 

ERWASEENS staat boordevol korte verhalen, zoals fabels, mythen en legenden, gedichten en verhalen uit andere culturen. Plus puzzels, spelletjes en nog veel meer! De kleurrijke illustraties spatten van het papier en brengen de verhalen echt tot leven.

 

ERWASEENS staat voor:

  • leesplezier voor jong en oud
  • korte verhalen (niet alleen sprookjes)
  • voorlezen >> samen lezen >> zelf lezen

 

Daarom zijn ouders dol op ERWASEENS:

  • Een tijdschrift zorgt voor meer leesplezier!
  • 7 korte, gevarieerde verhalen met aantrekkelijke illustraties
  • Inclusief werkbladen om te downloaden
  • Gedrukt op FSC-papier. Zo leven de bomen ook nog lang en gelukkig

Voorleestijdschrift-ERWASEENS-voorlezen-scholenRikky is kinderboekenredacteur van beroep. Zij probeert kinderen op allerlei manieren aan het lezen te krijgen, bijvoorbeeld via leesprojecten op scholen. Rikky is van mening dat als je echt plezier in lezen hebt, het vanzelf goed komt met zaken als AVI-niveau en leessnelheid. Het voorlezen van kinderen vormt daarbij een belangrijke eerste stap.

Andere blog berichten

Lekkere leesplekken

Lekkere leesplekken

Waar lees jij het liefst?Als je deze  blogs de afgelopen twee jaar een beetje hebt gevolgd, weet je inmiddels het wie, wat, wanneer, waarom en hoe van het voorlezen. We hebben het uitgebreid gehad over de voorlezers en de jonge luisteraars/lezers (wie) in de context...

Reeksen om lekker te lezen

Reeksen om lekker te lezen

Reeksen om lekker te lezen!“Wanneer komt Ninja Kid 7 uit?” vraagt mijn zoon op hetzelfde moment dat hij Ninja Kid 6 dichtslaat. “Dat weet ik niet,” antwoord ik, “Dat zoek ik zo wel even op.* Maar deel 6 was in elk geval het laatste deel bij de bieb.” “Dan ga ik verder...