Voorlezen begint met Erwaseens

Voorlezen begint met Erwaseens

Er was eens een boekhandel

Boekhandels hebben het al jaren zwaar. Ze moeten opboksen tegen webreuzen als Amazon en Bol.com. Toen ze in coronatijd ook nog eens de deuren moesten sluiten, was dat voor vele boekwinkeltjes de nekslag.

Wat zijn redenen om online te bestellen en waarom zou je ervoor kiezen om (ook) bij de boekwinkel te kopen?

ERWASEENS-tijdschrift-5-de-sluwe-vos

Redenen om boeken online te bestellen

  • het gemak van thuiswinkelen
  • er wordt online nu eenmaal veel reclame gemaakt
  • zeer breed assortiment, ruimere keuze
  • er staan handige reviews bij elk product

De voordelen spreken voor zich. Waarom zou je dan toch je boek bij de lokale boekhandel kopen?

 

1. De charme van de boekwinkel

Een boekhandel is de ideale plek voor mensen die graag eerst even rondneuzen voordat ze iets kopen. Je kunt er op je gemak boekomslagen bekijken, titels lezen, hier en daar een boek even doorbladeren… soms kom je dan zomaar een boek tegen dat jou op het lijf is geschreven.

Het heeft ook wel iets magisch, zoveel mooie boeken bij elkaar. Helemaal wanneer de boekwinkel in een bijzonder gebouw zit. Boekhandel Dominicanen in Maastricht zit in een gotische kerk, net als Waanders in Zwolle. Donner in Rotterdam zit in een monumentaal bankgebouw.

 

2. Het persoonlijk contact

Vrijwel altijd is er een behulpzame boekverkoper aanwezig die de boeken veelal zelf heeft gelezen. Boekverkopers zijn mensen met passie voor hun koopwaar. Een aanbeveling van deze persoon is vaak zeer welkom, want veel klanten ervaren keuzestress bij het zien van zo veel boeken. Het is ook niet altijd even makkelijk om een boek te vinden voor iemand die je niet zo goed kent.

 

3. De gunfactor

Een andere reden om naar de boekhandel te gaan, is om de lokale middenstand te steunen. Winkeliers en klanten bouwen na verloop van tijd toch een soort van relatie op. En mensen vinden het jammer wanneer sfeervolle boekwinkeltjes uit het straatbeeld zouden verdwijnen. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor boekenwinkels, maar zeker ook voor boetiekjes, een bloemenzaak of cadeauwinkel.

 

4. Verbinding met de gemeenschap

De ene boekhandel begint een koffiebar in de winkel, de andere organiseert een boekenclub. En een derde nodigt regelmatig sprekers uit. Steeds vaker organiseren winkeliers activiteiten om hun band met de lokale gemeenschap te verstevigen.

Kortom: pak je fiets en ga weer eens lekker neuzen bij de boekwinkel!

Bestel ERWASEENS bij jouw boekhandel

Ons verhalentijdschrift is niet overal op voorraad. Maar als je het bij jouw boekhandel bestelt, heb je het al de volgende dag in huis.

Om te bestellen heeft de boekhandelaar het ISBN nodig. Dit zijn de ISBN’s:

Editie 01: De tovenaarsleerling, ISBN: 978-90-8308-220-2, Prijs: € 6,50

Editie 02: De kikkerprins, ISBN: 978-90-8308-221-9 Prijs: € 6,50

Editie 03: Het lelijke eendje, ISBN: 978-90-8308-222-6 Prijs: € 6,50

Editie 04: De vriendelijke leeuw, ISBN: 978-90-8308-223-3 Prijs: € 6,50

Editie 05: De sluwe vos, ISBN: 978-90-8308-224-0 Prijs: € 7,95

Editie 06: Ik ben geen robot, ISBN: 978-90-8308-225-7 Prijs: € 7,95

Andere blog berichten

Lekkere leesplekken

Lekkere leesplekken

Waar lees jij het liefst?Als je deze  blogs de afgelopen twee jaar een beetje hebt gevolgd, weet je inmiddels het wie, wat, wanneer, waarom en hoe van het voorlezen. We hebben het uitgebreid gehad over de voorlezers en de jonge luisteraars/lezers (wie) in de context...

Reeksen om lekker te lezen

Reeksen om lekker te lezen

Reeksen om lekker te lezen!“Wanneer komt Ninja Kid 7 uit?” vraagt mijn zoon op hetzelfde moment dat hij Ninja Kid 6 dichtslaat. “Dat weet ik niet,” antwoord ik, “Dat zoek ik zo wel even op.* Maar deel 6 was in elk geval het laatste deel bij de bieb.” “Dan ga ik verder...