Voorlezen begint met Erwaseens

Voorlezen begint met Erwaseens

Boek van de maand (in tijdschrift 02)

Elke maand kiest de redactie van ERWASEENS een nieuw boek van de maand. Dat kan een prentenboek zijn, of een voorleesboek. Doe mee met onze prijsvraag om kans te maken op een van deze mooie boeken!

Januari

Wat een winterslaap!

Schildpadden houden niet van de winter. Waarom niet? Gewoon niet. Maar wat moet Schildpad, als hij geen rustig slaapplekje kan vinden? Moet hij dan de hele winter maar zijn ogen openhouden? … Lief verhaal over vriendschap, elkaar respecteren, zelfinzicht, delen en rekening houden met anderen.

Prentenboek, vanaf 4 jaar

Uitgeverij Maretak

ISBN 9789463411646

Bestel dit boek bij Bol.com

Februari

Kalle en het dino-ei

Geschreven door Hermine Landvreugd. Kalle, het schoffie uit Amsterdam-Noord, gaat kamperen in België. Daar ontmoet hij zijn vriend het Schotelvarken. Samen ontdekken ze een doorgang naar miljoenen jaren terug. Maar dan komt er een levensgevaarlijke dino de camping op, op zoek naar haar jong!

Zelfleesboek, vanaf 9 jaar

Uitgeverij De Harmonie

ISBN 9789463361002

Bestel dit boek bij Bol.com

Maart

De mooiste bedtijdverhalen

In dit prachtige voorleesboek wisselen de mooiste korte en lange verhaaltjes en grappige gedichtjes elkaar af. De kleurrijke illustraties zorgen ervoor dat de originele fantasiewereld echt tot leven komt. Zoek een knus hoekje op, sla dit boek open en ga samen met je kind dit bijzondere prentenboek ontdekken!

Voorleesboek, vanaf 4 jaar

Centrale Uitgeverij Deltas

ISBN 9789044756838

Bestel dit boek bij Bol.com

In ERWASEENS staan verhalen voor jongens EN meisjes. De kracht zit ‘m in de variatie: in het tijdschrift staat een sprookje, gedicht, fabel, mythe en een verhaal uit een andere cultuur. Om voor te lezen, samen te lezen of zelf te lezen.

Andere blog berichten

Lekkere leesplekken

Lekkere leesplekken

Waar lees jij het liefst?Als je deze  blogs de afgelopen twee jaar een beetje hebt gevolgd, weet je inmiddels het wie, wat, wanneer, waarom en hoe van het voorlezen. We hebben het uitgebreid gehad over de voorlezers en de jonge luisteraars/lezers (wie) in de context...

Reeksen om lekker te lezen

Reeksen om lekker te lezen

Reeksen om lekker te lezen!“Wanneer komt Ninja Kid 7 uit?” vraagt mijn zoon op hetzelfde moment dat hij Ninja Kid 6 dichtslaat. “Dat weet ik niet,” antwoord ik, “Dat zoek ik zo wel even op.* Maar deel 6 was in elk geval het laatste deel bij de bieb.” “Dan ga ik verder...