Voorlezen begint met Erwaseens

Voorlezen begint met Erwaseens

Er was eens…

een tijdschrift voor meer leesplezier!

Er was eens… een tijdschrift dat zorgt voor meer leesplezier. Een fabeltje? Zeker niet!

“Er zijn honderden voorleesboeken, maar géén voorleestijdschriften. Als bladenmaker en voorleesfan verbaasde me dat, want tijdschriften zien er aantrekkelijk uit, zijn gunstig geprijsd en makkelijk mee te nemen. Ideaal om uit voor te lezen, dus!

Met ERWASEENS willen wij zo veel mogelijk kinderen aan het lezen krijgen. Voorlezen is daarbij een belangrijke eerste stap. Kinderen die veel zijn voorgelezen, lezen zelf ook nog lang en gelukkig.”

Rikky Schrever, uitgever van ERWASEENS

Voorlezen begint met ERWASEENS

Steeds minder kinderen hebben plezier in lezen. Dat is echt een probleem, want leesplezier is superbelangrijk. Hier lees je waarom. Gelukkig is de oplossing heel eenvoudig: veel voorlezen!

Voorlezen begint met ERWASEENS. Kinderen die vaak zijn voorgelezen, zijn gemotiveerd om zelf ook te lezen. En door meer te lezen worden zij er steeds beter in… en dat zorgt voor nog meer leesplezier! Zo simpel is het.

Tijdschriften spelen een belangrijke rol bij het vergroten van leesplezier. De verhalen in ERWASEENS zijn kort en in één keer uit te lezen. De verhaaltjes zien er bovendien uitnodigend uit; al die mooie plaatjes maken het voorlezen een stuk aantrekkelijker dan uit een boek met alleen maar letters. Ontdek het zelf!

Daarom zijn ouders dol op Erwaseens

Korte verhalen

De verhalen in ERWASEENS zijn kort en daardoor zeer geschikt om voor te lezen voor het slapengaan. Al blijft het waarschijnlijk niet bij één verhaaltje!

Prachtige illustraties

De kleurrijke illustraties spatten van het papier en brengen dit voorleestijdschrift nog meer tot leven. Met zoveel mooie plaatjes wordt voorlezen een feestje!

Handzaam formaat

Elk tijdschrift is als zeven geweldige prentenboeken in één! Het is minder zwaar dan een boek en is ook nog eens handig mee te nemen.

Goed voor het milieu

Het voorleestijdschrift is gedrukt op FSC-papier dat afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen. Zo leven de bomen ook nog lang en gelukkig.

In het tijdschrift

Zij lezen al lang en gelukkig

Benno, vader van een dochter van 5

“Hannah geniet van de verhalen, dus we kijken uit naar het volgende nummer.”

Hanny, moeder van een zoon van 7

“Erg leuk tijdschrift. Leuke verhalen met vaak ook een goede moraal. Daarnaast zijn de doe-opdrachten leuk om te doen. Mijn zoontje Joris kijkt altijd uit naar het volgende tijdschrift.”

Maaike, collectiespecialist bij Probiblio

“(…) De afbeeldingen door het hele blad zijn kleurrijk en zien er aantrekkelijk uit, ze lijken veel op illustraties uit tekenfilms. De verhalen zijn voornamelijk geschikt om voor te lezen, maar oudere kinderen kunnen ze ook zelf lezen. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.”

Jeroen, accountmanager en vader van een dochter van 4

“Mijn dochter ging vanmorgen voor het eerst naar de basisschool. Maar niet zonder haar sprookjesboekje!”

Anneke, boekenblogger en moeder van een dochter van 5

“Wat een genot! Mijn dochter en ik hebben er echt van genoten.”

Fleur, moeder van een zoon van bijna 7

“We vinden het heel mooi! Philip is 6,5 jaar en wordt graag voorgelezen. De illustraties zijn heel afwisselend en aantrekkelijk. Wat ik vooral leuk vind, is dat er verhalen uit de hele wereld in staan. Het blad zelf is ook mooi gebonden, dus je kunt het steeds weer lezen zonder dat het uit elkaar valt. Echte bewaaredities dus! Ik kan me voorstellen dat als Philip straks zelf kan lezen, hij ze weer oppakt om ze nog eens te lezen. Het is ook leuk dat er bij elk verhaal een vraag of een opdrachtje staat.”

Marja, oma van twee kleinkinderen (4 en 6)

“Een mooi verhalentijdschrift en leuk dat er opdrachtjes in staan. De kleinkinderen vinden het erg gezellig om samen met oma te lezen en de mooie plaatjes te bekijken. Een super blad.”

Elske, moeder van twee jongens (woonachtig in Zwitserland)

“Wij zijn dolenthousiast. Dit tijdschrift is perfect voor de Nederlandse taalontwikkeling van onze kinderen.”

Bapke, moeder van een dochter van 6

“Mooie kwaliteit bladzijdes waardoor het makkelijk voorleest met je kind op schoot zonder dat het dus stuk gaat. Leuke, spannende kleurrijke en leerzame verhalen. Mijn dochter vindt het zo leuk dat de verhalen al meerdere keren zijn voorgelezen.”

Brenda, trotse oma (per e-mail)

“Wat een ontzettend leuk tijdschrift… ook die opdrachtjes aan het eind van een verhaal… heel leuk! Ik ga een leespakket bestellen voor mijn kleinkids. Wanneer ze bij ons zijn, en dat is wekelijks, kunnen ze lekker lezen.”