Het grootste verhalentijdschrift voor kinderen

Het grootste verhalentijdschrift voor kinderen

Wisten alle kinderen maar hoe fijn het is om met plezier te lezen!

Als kinderen graag lezen, zijn ze gemotiveerd om meer te lezen. Door meer te lezen worden ze er beter in: hun leesvaardigheid neemt toe (tekstbegrip, technisch lezen). Het resultaat? Nog meer leesplezier!

leesplezier-tijdschrift-er-was-eens

Leesplezier is belangrijk

Uit internationaal onderzoek is gebleken dat leesplezier voor kinderen heel belangrijk is bij het opbouwen van zelfvertrouwen. Het speelt ook een rol in hun ontwikkeling en bij hun leesvaardigheid. En het mooie is: meer plezier krijgen in lezen gaat bijna vanzelf. Als ouder maak je al het verschil door je kinderen vaak en veel voor te lezen. En met voorlezen (en samen lezen) bereik je nog veel meer:

  • Het bevordert de liefde voor verhalen en levenslang leesplezier,
  • Het is leuk, vermakelijk en ontspannend,
  • Lezen verbetert de lees- en schrijfvaardigheid, spelling, leesbegrip en vergroot de woordenschat,
  • Het vergroot de algemene kennis en creëert begrip voor en interesse in andere mensen en culturen,
  • Lezen zorgt ervoor dat je beter kunt presteren op school en dat je meer kans hebt om later een goede baan te vinden.

 

 

Meer leesplezier dankzij tijdschriften

Tijdschriften spelen een belangrijke rol bij het vergroten van leesplezier. De verhalen in een tijdschrift zijn kort en in één keer uit te lezen. Dat is voor beginnende lezers heel prettig, want een heel boek kan nogal overweldigend zijn. Een tijdschrift ziet er bovendien uitnodigend uit; al die mooie plaatjes maken het lezen net wat aantrekkelijker dan een boek met alleen maar letters.

In ERWASEENS staan sprookjes met kleurrijke illustraties en ook nieuwe verhalen, mythen, fabels en gedichten, plus voorleestips en doe-opdrachten om de verhalen tot leven te brengen. Je kunt deze verhalen dagelijks aan je kinderen voorlezen. Zodra ze wat ouder worden en meer zelfvertrouwen krijgen, kun je je kinderen stimuleren om jou voor te lezen, of zelfstandig te lezen.

ERWASEENS is er niet alleen voor gezinnen. Er zijn ook speciale abonnementen voor scholen en bibliotheken.

 

Zo krijg je je kinderen aan het lezen:

  • Laat zien dat je boeken, tijdschriften en verhalen belangrijk vindt door zelf ook te lezen,
  • Gun jezelf het mooiste moment van de dag: maak dagelijks tien minuten vrij om met je kind te lezen en een momentje samen te hebben,
  • Luister aandachtig wanneer je kind jou voorleest,
  • Word lid van de lokale bibliotheek,
  • Neem een abonnement op ERWASEENS en ontvang een wereld aan verhalen door de brievenbus!

 

Onze leesexperts

leesbevorderaar.jpgJacqueline Harris is onderwijsadviseur met meer dan 25 jaar ervaring in lesgeven en leesbevordering. Ze heeft altijd bepleit om hoogwaardige kinderboeken in te zetten als lesmateriaal. Jacqueline is betrokken bij het Engeltalige tijdschrift waarop ERWASEENS is gebaseerd, en zorgt ervoor dat de verhalen aantrekkelijk zijn voor alle leeftijden.

 

 

ERWASEENS-voor-scholen

Rikky Schrever is kinderboekenredacteur van beroep. Zij is ook gecertificeerd leesbevorderaar bij Leestijd, een samenwerkingsverband van websites die lezen belangrijk vinden. Rikky probeert kinderen op allerlei manieren aan het lezen te krijgen, bijvoorbeeld via leesprojecten op scholen. Ze is van mening dat als je plezier in lezen hebt, het vanzelf goed komt met (technische) zaken als AVI-niveau en leessnelheid.

 

 

Het team van ERWASEENS heeft als missie: bijdragen aan het leesplezier van kinderen. Om dat te realiseren geven we niet alleen een tijdschrift uit, maar hebben we ons ook aangesloten bij Leestijd, een samenwerking van websites die lezen belangrijk vinden. Samen proberen we ouders en kinderen te stimuleren om samen meer mooie verhalen te lezen.